Miten Raikas sai alkuunsa?

Hiushuone Raikas on meidän kahden kampaajan yhteinen unelma. Miran Hiushuone Peili ja Päivin Parturi-kampaamo NALA yhdistettiin 2020 maaliskuussa.

Tutustuimme toisiimme Merkonomi koulussa ja ihan ensimmäisenä koulupäivänä huomasimme että meidän välillä oli huikea yhteys. Meillä oli samankaltaisia kokemuksia yrityksen pyörtyksestä yksin, samanlaisia haaveita luoda asiakkaille Kauneuskeskus, josta saisi kaikki palvelut sekä halu tarjota parasta mahdollista palvelua kaikille, ilolla,hymyllä ja rakkaudella tietysti. Pikkuhiljaa opintojen edetessä aloimme jakamaan ilot, huolet ja murheet omien liikkeiden pyörittämisestä sekä myös oman elämän ilot ja surut.

Vietimme vapaa-ajallakin aikaa yhdessä lenkkeillen koiriemme kanssa. Huomasimme, että molemmat haluavat tulevaisuudelta valtavasti samoja asioita liikkeen suhteen, josta se ensimmäinen kipinä tähän fuusioon lähti kytemään.

Päätimme tehdä yhdessä koulun näyttötyöhön ison hius shown, jonka työstämisen aikana, huomasimme miten hyvin yhteistyö välillämme sujui, tämän tiimoilta päätimme sitten ottaa oikeasti härkää sarvista ja siirtää ”Pitäiskö” ajatus tilaan ”Me tehdään se!”Ja näin lähti rattaat pyörimään.

Olimme tehneet aiemmin suunnitelman uuden jätti kampaamon ”ostopolku” koulun harjoituksessa, jonka tekovaiheessa ymmärsimme miten paljon saimme samanlaisia visioita paperille, miltä se mahtaisikaan näyttää jos joku oikeasti toteuttaisi sen?

Muutamia kuukausia vitsailimme asiasta lähinnä ”pitäiskö fuusioitua ja tehdä sellainen” , kunnes sitten tämä ajatus oli jo pyörinyt molempien päässä ja aloimme vakavasti miettimään sitä. Voisimme jakaa kaikki vastuut yhdessä, vahvistaa molempien liikkeiden voimavarat ja osaamiset yhdeksi superkampaamoksi. ”Todellakin tehdään”.

Nimeä liikkeelle mietittiin ensin Nalan ja Peilin nimien yhdistämisellä, mutta mitään järkevää nimiyhdistelmää emme keksineet. Toisaalta, molemmat halusivat aloittaa puhtaalta pöydältä, ihan uuden nimen alla.

Pyörittelimme erilaisia nimiä ja sanoja sinnetänne ja sitten keksimme nimen Raikas, jonka nimessä yhdistyi myös sana ”Rakas” tähän ammattiimme, rakkaus työhön ja rakas unelma, nimi oli täydellinen kertomaan ihmisille meidän yrityksen tulevasta imagosta ja ideologiasta mitä noudatamme nyt jo omissa liikkeissämme, juuri sitä mitä haluaisimme tarjota asiakkaille. Raikas on rento paikka jonne on mukava ja luonteva tulla, iästä riippumatta.

Kun olimme avanneet Osakeyhtiön maailmalta alkoi vieriä ikäviä uutisia, Korona oli muuttunut Pandemiaksi ja vaikutukset alkoivat näkymään myös Suomessa. Kun Korona kaaos iski täydellä voimallaan ihmisiin, mietimme kuumeisesti, jopa pienellä paniikilla tulevaa kohtaloamme, jäisikö meidän unelma toteuttamatta? Omien liikkeidemme asiakaskato oli valtava ja aloimme myös miettimään jatkuisiko työt rakkaassa ammatissamme enää lainkaan. No, Raikkaan alku ei ollut ehkä paras mahdollinen, mutta päätimme silti yrittää. Periksi ei anneta.

Kaikkien matkalla olleiden mutkien kautta saimme kuin saimmekin kaikki asiat loksahtamaan kohdilleen, ja voimme kertoa että ”ME TEIMME SEN” Projektin tunneskaala on ollut kuin vuoristorata, on menty niin ylä kuin alamäkeä, kovalla vauhdilla ja välillä todella hitaasti. On ollut kiukkua,ahdistusta,ilon kyyneleitä. Mutta kiertoteiden kautta ollaan päästy kohti yhteistä unelmaamme. YHDESSÄ. Nyt meillä on pystyssä uusi, ihanan raikas Kampaamo, meidän unelma jonka eteen taistelimme läpi Koronan ja annoimme kaikkemme. Tervetuloa tuoliimme palveltavaksi!

Rakkaudella Sinulle, Päivi ja Mira

Hiushuone RAIKAS